MY LITTLE BABY

RØGFRI FREMTID

Sponsoreret af kræftens Bekæmpelse og Trygfonden

I forbinelse med Kræftens bekæmpelse og TrygFondens nye kampagne “Røgfri Fremtid“, vil jeg gerne sprede deres budskab og sætte fokus på en problemstilling og relevant emne i dagens ungdomskultur i Danmark. Kræftens bekæmpelse og Trygfonden har en fælles vision om et røgfrit Danmark i 2030. Tror i på dette? Jeg synes det lyder for godt til, at være sandt og vil håbe på at det ville blive sådan. Fordi hvorfor kan vi sige nej til så mange andre ting i dette samfund? Nej til sex, nej til at gøre rent, nej til at gøre andre en tjeneste – men noget så simpelt, som at sige nej til en cigaret, kan vi ikke sige? Lyder ret uvirkelig ikke?

Hvorfor sige ja til noget, som faktisk kan føre til alvorlige konsekvenser?

kb-rcgfri-fremtid-stills-nej-1920x1080px-02

Måske kan det have noget med de sociale medier, hvem ved? Vi lever i et samfund, hvor alle har smartphones og benytter dem grundigt. Sidder du i bilen, står i fitness eller ligger derhjemme foran sofaen så er du altid online. Er du også typen, som vågner om morgen og det første du gør er, at rulle igennem instagram? Det gør mange af os. dvs. vi bliver hele tiden påvirket af andres væremåder, holdninger og udseende. Mange piger ryger på Instagram og dette kan have en effekt – negativ effekt! Fordi der er piger, som er 14 år som også følger med? Har i tænkt på dette? 

Blandt 15årige ryger 5 pct. hver dag og 18 pct. hver dag, hver uge eller sjældnere. Blandt 16-25årige er de tal steget til 15 og 29 pct. Denne stigning er en klar markering af, hvor vi kan nå vores målgruppe, hvor det er allermest relevant. Havde i regnet med dette? 

STOP med og være egostisk

kb-rcgfri-fremtid-stills-nej-1920x1080px-05

Hvad tænker du når du ser en fyr ryge i byen? en gravid dame? et barn under 18 år? Får du det godt med dig selv? Men du ryger måske stadigvæk selv og kan ikke sige nej? Har du tænkt på den fremtidige generation? dit eget barn? Ville du ikke have, at dit eget barn skal være stærk og kunne sige NEJ? Men hvis ikke engang barnets mor kan dette, hvordan skulle du så kunne give det videre?

Kræftens bekæmpelse & TrygFondens nedestående kampagnevideo, synes jeg er utrolig vigtig og se. De har formået at skabe realistisk, sjov og anderledes film, som er utrolig vigtig og oprigtig. Vi er i dag, så priviligerede et samfund, at vi har muligheden for, at sige fra og takke nej, så lad os nu være voksne og modne mennesker og tænke fornuftigt og hjælpe hinanden på vej til en røgfri fremtid. For så længe vi siger NEJ, er der håb.

ENDELIG Spred budskabet ved at dele videoen på facebook – Sammen er vi stærkere. Husk det! I kan finde den HER

Læs mere om kampagnen på Roegfrifremtid.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY LITTLE BABY